Zeri: U Sunčanoj dolini gradi se 350 stanova, krivična prijava protiv opštine Zvečan

Kako bi trebalo da izgleda Sunčana dolina
Kako bi trebalo da izgleda Sunčana dolina

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Republike Kosovo podnelo je krivičnu prijavu protiv opštine Zvečan, preciznije protiv Odeljenja za urbanizam i direktora direkcije, jer nisu sproveli suspenziju radova po direktivi ovog ministarstva. Mihajlović: Sunčana dolina se završava 2019, piše danas list „Zeri“.

Sunčana dolina je jedna od najvećih investicija Srbije na Kosovu i projekat ima za cilj da se vrati više od 1.500 Srba iz Srbije u Severnu Mitrovicu.

Očekuje se da oko 1.500 Srba dođe iz Srbije i nastani naselje Sunčana dolina, gde su kuće počele da se grade, a završetak neće dugo da se čeka, jer će projekat da bude završen sredinom 2019. godine.

Pročitajte još:

Sunčana dolina: Kosovsko ministarstvo tužilo sudu opštinu Zvečan

Srbija, prema podacima Kancelarije Srbije za Kosovo, planira da u ovaj projekat investira 25 miliona evra, iako je direktor projekta Slobodan Mihajlović rekao da ceo projekat košta 14 miliona evra.

Vlada Kosova, odnosno Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, naložilo je opštini Zvečan i Direkciji za urbanizam ove opštine da prekine radove, dok MŽSPP-u treba da dostavi tehničku dokumentaciju o izgradnji naselja, piše dalje Zeri.

Prema saopštenju Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, Direkcija za urbanizam opštine Zvečan na dan inspekcije nije bila spremna da obezbedi dokumentaciju koju zahteva Inspektorat MŽSPP, tako da je naloženo da Uprava za urbanizam opštine Zvečan u određenom roku dostavi traženu dokumentaciju Ministarstvu životne sredine.

Ceo tekst dostupan u štampanom izdanju lista.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.