Zeri: 120 pripadnika ISIS-a se vratilo na Kosovo

Izvor: Info-ks/Zeri (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Upozorenja koje je dao predsjednik susjedne države – Makedonije, Đorđe Ivanov, da 70 članova ISIS-a, koji su bili iz Makedonije u ovoj organizaciji se vratilo u ovoj zemlji, se ogleda u povećanju sigurnosnih mjera i na Kosovu.

Ali pored toga, ove mjere su dodate i nakon nedavnih terorističkih napada ranije ovog mjeseca u Parizu, gdje je oko 130 ljudi poginulo.

Izvori unutar organa bezbjednosti su izjavili da nadležne institucije, uključujući Policiju Kosova, Kosovsku obavještajnu agenciju i druge relevantne mehanizme, prate u detalje aktivnosti Kosovara, koji su u različito vrijeme bili u Siriji i Iraku i koji su se vratili na Kosovo.

Prema riječima glasnogovornika Kosovske policije Baki Kelanija, vjeruje se da je broj osoba koji su bili u području sukoba od 2011. godine do sada i koji su se vratili na Kosovo je 120 pripadnika, prenosi list "Zeri".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.