Zemaj u opštinama na jugu Srbije, obećao pomoć u borbi protiv koronavirusa

FOTO: Fejsbuk stranica Armend Zemaj

Kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj, u društvu direktora kosovskog instituta za javno zdravlje, boravi danas u opštinama na jugu Srbije, a domaćin mu je gradonačelnik Bujanovca Nagip Arifi. Obećao je podršku Albancima na jugu Srbije u borbi protiv koronavirusa.

Kako je Zemaj saopštio, nešto posle 13 časova završio je sastanak sa predsednikom Nacionalnog veća Albanaca Ragmijem Mustafom, i gradonačelnikom Bujanovca.

Razgovarajući o borbi protiv epodemije u tri opštine – Preševo, Bujanovac, Medveđa, u kojima zajedno živi većinski albansko stanovništvo, tema je bila saradnja i podrška kosovskih vlasti građanima u ovoj opštini.

„Informisali su me o stvarnim potrebama građana opština iz Doline. Vlada Kosova i Ministarstvo zdravlja odgovoriće pozitivno i sa podrškom protiv kovida, kao i podrškom u specijalizaciji lekara iz Doline“, naveo je Zemaj.

On je takođe posetio i kovid ambulantu u Bujanovcu, a sledi sastanak sa rukovodstvom Preševa.

Ovo je prvi Zemajev zvanični dolazak opštinama na jugu.

Pre tačno mesec dana u prvoj poseti opštinama na jugu, a dan uoči započinjanja obnavljanja dijaloga Beograda i Prištine video susretom Aleksandra Vučića i Avdulaha Hotija, boravili su i kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Meljiza Haradinaj-Stubla i kosovski ministar pravde Seljim Seljim.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.