"Železara Smederevo" pod upravom Jetona Sadikua?

Izvor: RTK2/Koha ditore (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Jedan Albanac bi mogao da postane vlasnik najvećeg preduzeća za preradu metala u Srbiji. Vlasnik fabrike alumninijuma "Lamkos" u Vučitrnu bi za tri godine mogao da ima u vlasništvu većinu akcija fabrike čelika "Železare" Smederevo, penosi "Koha ditore".
 
Vlada Srbije koju vodi Aleksandar Vučić će ući u završne pregovore za potpisivanje ugovora za fabriku čelika "Željezara" sa "Core Group", koja je u vlasništvu Albanca sa britanskim državljanstvom, Jetona Sadikua.
 
List je iz svojih izvora saznao da je "Core Group" nastupila u konzorcijumu sa kompanijom "Met-alfer" iz Srbije i "TraSteel" iz Italije. Najveći deo akcija će imati "Core Grop", koja je vlasnik i "Lamkosa".
 
Portparol "Lamkosa", Arlind Jupolli, je za naš list potvrdio da je ”Core Group” u završnoj fazi za preuzimanje uprave nad Fabrikom čelika u Smederevu. 
 
"U završnoj smo fazi pregovora sa Vladom Srbije za sklapanje ugovora za fabriku čelika u Smederevu", rekao je za Jupolli, ne komentarišući o kakvom je ugovoru reč. 
 
Izvori našeg lista kažu da su se "Core Group" i Vlada Srbije posle tri godine pregovaranja dogovorile o opštim uslovima sporazuma za ovu fabriku i da se uskoro očekuje sklapanje ugovora za preuzimanje rukovođenja nad smederevskom "Železarom".

 

Comments

comments



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.