Zbog višesatnih zadržavanja na Merdaru, Kosovska policija apeluje da se koriste prelazi Mutivoda, Bela Zemlja i Jarinje

Jarinje gužve
FOTO: KoSSev

Vest je ažurirana

13.30 – Zbog višesatnih zadržavanja na Merdaru, Kosovska policija apeluje da se koriste prelazi Mutivoda, Bela Zemlja i Jarinje

U međuvremenu, iz Kosovske policije su obavestili da se zbog, kako su naveli, prevelikog priliva putnika sa automobilima, trenutno na ulazak, odnosno izlazak sa Kosova čeka od 200 do 240 minuta.

Navode i to da su kolone duge, ali da vreme čekanja ne zavisi samo od policijskh službenika.

Stoga apeluju na građane da koriste druge prelaze – Mutivodu, Belu Zemlju i Jarinje gde trenutno nema većih zadržavanja.

Međutim, prema dostupnim najnovijim podacima jedino na prelazu Mutivoda nema gužvi.

Na Beloj Zemlji se čeka za ulazak na Kosovo između 40 i 50 minuta, a u suprotnom pravcu između 30 do 40 minuta.

Takođe, zadržavanja ima i na prelazu Jarinje, pa se tako prema najnovim podacima za ulazak na Severno Kosovo čeka između 70 i 100 minuta, a za izlazak 45 minuta.

11.14 – Višesatna čekanja na Merdaru, preusmeravanje ka Jarinju i Mutivodama

Kao što je i uobičajeno za letnju sezonu na Kosovu, a usled dolaska većeg broja ljudi iz dijaspore, na Merdaru se već danima događaju višesatna čekanja. Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova ovog jutra preusmerava putnike koji koriste ovaj prelaz – na Jarinje i Mutivode.

Prema najnovijim podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, na Merdaru se čeka između 160 i 180 minuta, ali se od putnika proteklih dana moglo čuti da su zadržavanja bila i duža. Izlazak ka centralnoj Srbiji traje još duže – preko tri sata do četiri. Kolona sa kosovske strane je duga kilometar i dvesta metara, saopštio je MUP Kosova.

Znatno je bolja situacija na drugim prelazima.

Na Jarinju se na ulazak na Severno Kosovo čeka između 60 i 80 minuta, a za izlazak pola sata. Kolona sa kosovske strane je duga oko 120 metara.

Na prelazu Bela Zemlja je obrnuto, zadržavanja su do pola sata za ulazak u koloni do 100 metara a između 40 i 60 minuta za izlazak, u koloni dugoj oko 300 metara.

Nikakvih gužvi nema na Mučibabama, Mutivodama, Brnjaku, Kuli, Morini i prelazu Đeneral Janković. Ni na Vrbnici nema zadržavanja pri ulasku iz Albanije, osim na izlasku sa Kosova oko 15 do 20 minuta, a kolona je duga oko 350 metara.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.