Zbog Tačija i Sulje "drhte" poslanici

Izvor: Zeri (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Lider Demokratske partije Kosova (DPK), Hašim Tači, na poslednjem sastanku održanom ove nedelje sa parlamentarnom grupom poslanika njegove stranke pretio je da će ih, ako ne glasaju sledeće nedelje za Specijalni sud, izbaciti iz stranke, kao i da ako odu na prevremene izbore u jesen, neće biti na biračkom spisku. Tako su informisali list "Zeri" izvori koji su bili prisutni na sastanku poslanika Tačijeve DPK i drugih visokih funkcionera stranke.

Prema tim izvorima, Tači je na sastanku bio veoma grub prema svojim poslanicima, nakon što su visoki međunarodni zvaničnici okrivili šefa najveće stranke u zemlji što Specijalni sud nije izglasan u Skupštini, dok su neki članovi PDK glasali protiv i jedan bio uzdržan za formiranje ovog suda.

"Nijedan član koji je prvobitno glasao protiv Specijalnog suda nije odgovorio Tačiju dok je pretio uklanjanjem sa stranačke i glasačke liste ako se bude išlo na vanredne parlamentarne izbore," rekao je ovaj izvor. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.