Zbog postavljanja plakata „Dobrodošli u ZSO“ otvoren slučaj podsticanja netrpeljivosti

Plakat Bilbord Dobrodošli u zajednicu srpskih opština
FOTO: KoSSev

Podsticanje razdora i netrpeljivosti – ovako je klasifikovan slučaj postavljanja plakata sa natpisom „Dobrodošli u Udruženje srpskih opština“ kod Štrpca.

Kosovska policija saopštila je danas u 24-časovnom izveštaju da su jedinice Kosovske policije juče oko 18.00 primetile plakat na putu Uroševac-Prizren sa natpisom „Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština“.

Kako su naznačili u saopštenju, o tome je obavešten tužlac.

On je otvorio slučaj pod nazivom podsticanje razdora i netrpeljivosti.

Podsetimo, prvi bilbord sa natpisom „Dobro došli u Zajednicu srpskih opština“ osvanuo je 20. septembra u blizini prelaza Jarinje, gde još uvek traju protesti usled uvođenja mere reciprociteta od strane Prištine za srpske registarske tablice.

Iste večeri, bilbordi sa istim natpisom okačeni su na više mesta u opštinama na Severu Kosova, a već sutra, kako je potvrdio zvanični Beograd i u Gračanici i Ranilugu.

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković saopštio je potom da su pripadnici Kosovske policije priveli trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord „Dobro došli u Zajednicu srpskih opština“, a da su potom isti i skinuli.

Petković je saopštio da je isti bilbord postavljen i u Ranilugu, ali i da su i njega skinuli pripadnici Kosovske policije.

Predsednik Srbije, je iste večeri, međutim, kazao da je u Ranilugu kačenje ovakvog bilborda „nažalost prijavio Srbin“, te da su Srbe potom policajci privodili pa plakat skidali.

Više o tome u posebnim vestima:

Vučić: Hapse ljude zato što kače table na kojima piše ZSO, u Ranilugu Srbin prijavio

Petković: KP privela trojicu Srba koji su lepili bilbord „Dobrodošli u ZSO“; N1: Saslušana samo jedna osobaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.