Zbog obijanja i obaranje ikona u crkvi u Drsniku priveden Srbin

Zbog sumnje da je obio crkvu u Drsniku i pobacao ikone na pod, juče je priveden jedan Srbin, saopšteno je iz Kosovske policije. Kako krađa nije prijavljena, slučaj je okarakterisan kao oštećenje imovine.

"Uhapšen je muškarac, kosovski Srbin, zbog sumnje da je isti nasilno ušao u crkvu. Pored pobacanih ikona na pod, krađa nije prijavljena. Osumnjičeni je nakon ispitivanja, odlukom tužioca u regularnoj proceduri pušten," navodi se u izveštaju KP-a.

Crkva Svete Petke u Drsniku, u opštini Klina, u roku od 48 sati je dva puta obijana i pljačkana. Prvi put u subotu 4. jula – kada je, prema saopštenju iz kosovskog ministarstva za zajednice i povratak, crkva obijena, iz nje ukradeno 60 evra, a sve ikone oborene na pod. Obijanje i pljačka su se ponovili u ponedeljak, 6. jula, kada je crkva ponovo obijena i opljačkana, kako je preneo RTV KIM, ne navodeći detalje o tome kolika je šteta pljačke. Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.