Završna konvencija GI SDP

Upravo je u na trgu Šumadija, u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, završena konvencija GI "Srbija, demokratija, pravda" – Oliver Ivanović.
 
Dok je miting održan 30. januara, a organizovan  kao znak lične podrške građana Oliveru Ivanoviću, bio znatno masovniji, današnjoj predizbornoj konvenciji GI SDP je prisustvovalo par stotina članova partije, simpatizera, kao i članovi Ivanovićeve porodice. 
 
Sa razglasa je pročitano pismo Olivera Ivanovića, a koje je nedavno uputio građanima iz pritvorske jedinice u Prištini. 
 
Zamenica predsednika Građanske inicijative SDP, Ksenija Božović je uputivši poruku građanima Severne Kosovske Mitrovice, rekla: "Sa ovim GI 'Srbija, demokratija, pravda' – Oliver Ivanović, završava svoju predizbornu kampanju. Čuli ste svi pismo našeg lidera iz pritvorske jedinice iz Prištine, jasne su njegove ideje i ono što nudi građanima Kosovske Mitrovice. Nadamo se da će građani to prepoznati i 23. izaći u što većem broju i da će u prvom krugu pobediti Oliver Ivanović, broj 30. Zaokružite broj trideset, 23-eg!". 
 
"Republikanska partija" podržala Olivera Ivanovića
 
Nedavno osnovana "Republikanska partija" koja je registrovana u Srbiji, pozvala je danas svoje članove da na izborima za gradonačelnika, 23. februara, podrže GI SDP – Oliver Ivanović. U saopštenju koje su potpisali "predsednik stranke Nikola Sandulović" i "koordinator stranke za Kosovo i Metohiju Vladimir Petković" se kaže da bi se pobedom Olivera Ivanovića “otvorila mogućnost da Republikanci već nakon ovih izbora mogu da dovedu pojedine investitore koji bi investirali u Kosovsku Mitrovicu i otvorili nova radna mesta za srpski i ostale narode u Mitrovici, jer bi imali pouzdanog gradonačelnika".
 
Nakon što je kontaktirao naš portal, a na pitanje novinara da li se "Republikanska partija" prijavila na srpske izbore 16. marta, Petković je odgovorio "Ne još, ali 99,9 odsto da nećemo, zbog medijske blokade koja vlada u Srbiji".
 
Petković je potvrdio da ova stranka ima svoje prostorije u Severnoj Mitrovici i da broji 200 članova, te da su sadašnji članovi te partije bili protiv kosovskih izbora tokom ranijih krugova, ali da su sada odlučili da podrže Olivera Ivanovića zbog  toga što bi njegovom pobedom pokazali da on nije zločinac i što bi glasanjem za njega u ovom trenutku srpski narod pokazao da se ne plaši akcija hapšenja Srba. U pisanoj izjavi Vladimira Petkovića, koja je naknadno stigla našem portalu, objašnjavaju se razlozi za podršku Oliveru Ivanoviću, uz istovremeno upućivanje kritika Aleksandru Vučiću i Aleksandru Vulinu.
 
Podsetimo, Oliver Ivanović se iz pritvorske jedinice u Prištini kandidovao za četvrti krug izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, a pre samo par dana tročlano sudsko veće EULEX-a Osnovnog suda u Severnoj Mitrovici je odbilo njegov zahtev za prebacivanje u pritvorsku jedinicu u Severnoj Mitrovici.
 
Pogledajte izborne spotove GI "Srbija, demokratija pravda": "I ja sam Oliver" i "Pobedom do slobode"
 
Kliknite ovde za fotografije sa završne konvencije GI SDP.
 
 


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.