EULEX upravo izdao saopštenje za izbore u nedelju

EULEX je upravo izdao saopštenje o predviđenim sigurnosnim merama za izbore u nedelju, 23. februara. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Sigurnosne mere predviđene za izbore za gradonačelnika u severnoj Mitrovici koji će biti održani u nedelju, 23. februara pažljivo su isplanirani i koordinisani između Kosovske Policije, EULEX-a i KFOR-a. 

Kosovska Policija, kao prva instanca reagovanja, biće prisutna ispred glasačkih mesta i drugih ključnih oblasti uz vidljivu podršku EULEX-a, kao druge instance reagovanja. KFOR, koji je treća instanca reagovanja, će takođe biti prisutan u blizini glasačkih mesta, sposoban da odmah interveniše ako to bude bilo potrebno. Kao i tokom prethodnih izbornih krugova, ova operacija je isplanirana tako da garantuje ljudima pravo da glasaju i da proces glasanja bude sproveden na miran i uredan način.

Koordinacjia između Kosovske Policije, EULEX-a, KFOR-a i OEBS-a je i dalje odlična."Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.