Završili obuku kadeti 55. generacije KP, od ponedeljka 426 policajaca više na ulicama

Kadeti 55. generacije kosovske policije
FOTO: KP/Facebook

Više od 400 kadeta 55. generacije Kosovske policije završilo je obuku danas i položilo zakletvu. Usled pandemije koronavirusa nije održana ceremonija dodele diploma, kako se to praktikovalo prethodnih godina.

Iako nije bilo ceremonije, diplome su uručivane manjim grupama kadeta u više navrata u prostorijama Akademije.

Događaju je prisustvovao i v. d. direktora Kosovske policije, Samedin Mehmeti, koji je potvrdio da će 426 novih policajaca uskoro početi sa radom.

Njihova pomoć biće od velikog značaja, posebno pri radu na terenu u vreme pandemije koronavirusa, izjavio je.

Novi policajci su danas položili zakletvu da će „štititi suverenitet i teritorijalni integritet Kosova, pokazujući profesionalnost, odgovornost i poštenje u interesu svih građana“.

Među njima je bilo i 5 pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga koji su takođe prošli obuku, a koji pripadaju odeljenju „vojne policije“, saopšteno je iz KP.

Više od 400 novih policajaca zvanično će početi sa radom 2. novembra. U naredne dve godine biće pod nadzorom svojih instruktora.

Kadeti nove generacije Kosovske policije nedavno su bili podvrgnuti psihološkom testiranju, a potom i medicinskom pregledu, potvrdio je za KoSSev, portparol Kosovske policije za region Prištine, Daut Hodža.

U prethodnim danima zvaničnici kosovske vlade, kao i ministar zdravlja, Armend Zemaj, najavljivali su u više navrata da će se više od 400 novih policajaca uskoro pridružiti Kosovskoj policiji, te da će se na taj način obezbediti veća kontrola poštovanja mera u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Pročitajte još:

Poziv za psihološko testiranje budućih pripadnika Kosovske policije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.