Završena obdukcija ubijenih Srba, danas se očekuje da porodice preuzmu tela

FOTO: KoSSev

Završena je obdukcija tela trojice Srba koji su 24. septembra ubijeni u Banjskoj nakon sukoba sa Kosovskom policijom, nakon što je u zasedi prethodno ubijen pripadnik Kosovske policije. Međutim, još uvek se čeka na izveštaj. Vest je za Kallxo potvrdio direktor Instituta za sudsku medicinu Ditor Haljiti.

“Ono što mogu da kažem jeste to da je obdukcija završena. Identifikacija je stvar tužilaštva. Izveštaji još nisu završeni”, rekao je on.

Očekuje se da će danas u ranim popodnevnim satima porodice moći da preuzmu tela stradalih, saznaje KoSSev nezvanično iz više izvora. Nezvanična je vest i ta da će tela porodicama biti predata na administrativnom prelazu, međutim, ovu vest nismo mogli da potvrdimo.

Kallxo u tekstu koji je naslovljen „Završena autopsija tri tela iz terorističke grupe“, iznosi njihov identitet.

Za S.N. se navodi da je prvi ranjen u razmeni vatre sa Kosovskom policijom kojeg je „ostatak grupe izvukao, da bi ga ostavili u planini Banjske“.

Ponovljeno je da je on iz Zvečana, dok su ostala dvojica ubijenih – B.M.i I.M. iz Leposavića.

Tužilac Bljerim Isufaj je saopštio da su svi oni „imali dvostruko državljanstvo“.

U međuvremenu na mrežama se deli vest da je sahrana S.N. sutra u Vrnjačkoj Banji.

Srpske vlasti su optužile Kosovsku policiju da su njih dvojica stradala nakon što su se predali ali da su ubijeni iz neposredne blizine i to pošto su se predali. Zato su zatražili nezavisnu istragu i da u timu bude i patolog iz Srbije.

U međuvremenu je, dojučerašnji potpredsednik Srpske liste, u izjavi koju je pročitao advokat Goran Petronijević preuzeo svu odgovornost za organizaciju i učešće u akciji u Banjskoj 24. septembra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.