Završen sastanak sa ambasadorom SAD, sledi sastanak Vlade Kosova, agenda nije poznata

Ambasador Filip Kosnet, Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj
Foto: Fejsbuk stranica Kardija Veseljija

14:16 – Današnji sastanak američkog ambasadora Filipa Kosneta, kosovskog premijera Ramuša Haradinaja i predsednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija bio je „izuzetno konstruktivan“ i na njemu se razgovaralo o „izazovima“ sa kojima će se Kosovo suočiti ove godine, saopšio je Veselji na svom Fejsbuk profilu.

„Radićemo zajedno da odluke kosovskih institucija o važnim procesima budu u interesu naših građana i u potpunoj koordinaciji sa SAD i drugim međunarodnim partnerima,“ izjavio je Veselji dodavši da je „Kosovo odlučno da zadrži svoje strateško partnerstvo sa SAD zauvek i to se nikada neće promeniti“.

13:36 Sastanak između američkog ambasadora u Prištini, Filipa Kosneta, kosovskog premijera, Ramuša Haradinaja i predsedavajućeg kosovske skupštine, Kadrija Veseljija o odluci kosovske vlade da uvede takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine završen je, ali rezultati sastanka još uvek nisu poznati javnosti.

Sastanak je počeo u 12 časova u zgradi Skupštine Kosova i završen je nakon nešto više od sat vremena. Medijima nije bilo dozvoljeno da prisustvuju sastanku, a nakon završetka, prvi je iz zgrade izašao američki ambasador koji je odbio da da izjavu medijima, javlja Gazeta Express. Nakon ambasadora, zgradu kosovske skupštine je napustio i kosovski premijer.

Sredinom januara je javljeno da je Ramušu Haradinaju odbijena viza za Ameriku zbog čvrstog stava prema odluci o taksama. Deo tih navoda potvrdio je Haradinaj koji je rekao da neće putovati u Ameriku na Molitveni doručak zbog „atmosfere koja se stvorila oko taksi“.

Odmah nakon ovog sastanak, tačnije u 14 časova očekuje se da otpočne redovan sastanak kosovske vlade, ali agenda ovog sastanka nije poznata.

Današnji sastanak inicirao je predsedavajući kosovske skupštine, Kadri Veselji u čijem je Kabinetu sastanak i održan.

Pročitajte još:

Đurić ne veruje da će takse biti ukinute: Nismo toliko glupi

Sutra „odlučujući“ sastanak o taksama; Vučić: Kako da razgovaraju o gubitku teritorije kad ne mogu da ukinu taksePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.