Završen sastanak Delavija i kosovskih lidera: I dalje bez glasova za demarkaciju

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran) 

Sastanak američkog ambasadora Grega Delavija i lidera političkih partija i predsednika počeo je pre više od sat vremena. Sporazum o demarkaciji nije postignut na ovom sastanku, odnosno glasovi nisu obezbeđeni, izveštava Blic.

Izvori Gazete Blic navode da su sa koalicijom na ovom sastanku, pored američkog ambasadora, bili predsednik Hašim Tači, premijer Haradinaj, predsednik skupštine Veselji i potpredsednici vlade, Fatmir Ljimaj Bedžet Pacoli.

Na ovom sastanku nije postignut dogovor, a očekuje se da će se drugi sastanci održati sutra. 

"Ako se sutra postigne dogovor da se obezbede glasovi, sednica će verovatno biti održana sutra popodne, ili u subotu ujutru," rekao je izvor Gazete Blic. 

Do sada vladajuća koalicija nije uspela da obezbedi glasove za sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Sa druge strane, "Gazeta Blic" je takođe stupila u kontakt sa zamenikom premijera Kosova, Fatmirom Ljimajem, koji je rekao da će sledeća nedelja biti konačna za demarkaciju. 

Ljimaj je tvrdio da se održavaju sastanci sa poslanicima Skupštine Kosova kako bi se obezbedili glasovi za demarkaciju.

"Očekujem da će sledeće nedelje tema demarkacije biti zatvorena," rekla je kratko za Blic, Fatmir Ljimaj. 

Podsećamo da je sednica demarkacije propala tri puta uzastopno, sve zbog nedostatka glasova za usvajanje ovog sporazuma. Za usvajanje sporazuma o demarkaciji potrebno je 78 glasova. Potrebni su i glasovi Srpske liste ili Samoopredeljenja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.