U Beogradu novi okrugli sto o unutrašnjem dijalogu o KiM

U Beogradu se za manje od dva sata održava novi razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga Kosovu i Metohiji. Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) i Radna grupa Vlade Srbije za pružanje podrške vođenju ovog dijaloga organizuju okrugli sto "Studenti i mladi o Kosovu i Metohiji".

Razgovoru, koji se održava od 10 časova u palati Srbija, prisustvovaće i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, potvrđeno je takođe iz ove kancelarije.

Prethodni okrugli sto održan je juče, po prvi put, na Kosovu i Metohiji. U Kosovskoj Mitrovici o perspektivama visokog obrazovanja na KiM-u govorili su mladi i studenti, a u prisustvu generalnog sekretara Predsednika Srbije, Nikole Selakovića i zamenika direktora Kancelarije za KiM, Dušana Kozareva.

Prethodno je i u Lapljem Selu održan razgovor ove dvojice zvaničnika sa meštanima, u prisustvu predstavnika Srpske liste, a koji je organizovao Srpski nacionalni forum.

Iako je ovaj razgovor iz Kancelarije za KiM najavljen kao onaj u okviru unutrašnjeg dijaloga, domaćini su demantovali ove navode, navevši tokom održavanja samog razgovora da se radi samo o "skupu o Kosovu".

O čemu se razgovaralo u Lapljem Selu, a potom u Kosovskoj Mitrovici, kao i na ranije održanim okruglim stolovima u okviru unutrašnjeg dijaloga, čitajte u vestima:

Mitrovički studenti o Kosovu i Metohiji kroz citate Platona, Tolstoja, Šantića…

Unutrašnji dijalog: Konačni sud o KiM-u daće narod Srbije na demokratski predviđen način

Unutrašnji dijalog o KiM: Adresa za rešenje srpsko-albanskog sukoba – Tirana, ne Priština​

Zdravstvo – jedan od najvažnijih faktora opstanka Srba na KiM

Ekonomisti o KiM-u: Insistirati na pitanju otete uzurpirane imovine Srbije​

Unutrašnji dijalog: Sportisti traže obavezujuće uputstvo kako se ponašati sa Kosovom

Unutrašnji dijalog: Otvorena pitanja trgovine između Beograda i Prištine

Treći okrugli sto o KiM-u: "Kupovina vremena", održavanje statusa "kvo", neprihvatanje normalizacije odnosa sa PR

Drugi okrugli sto o unutrašnjem dijalogu: Status Kosova najvažnije pitanje, ne postoji brzo rešenje

Otvoren unutrašnji dijalog: Kosovo nije izgubljeno dok 120 000 Srba tamo živi

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.