Zašto je mreža MTS Telekom već nekoliko meseci tako loša na Severu Kosova?

23. februar 2015: Mreža Telekom u Kosovskoj preopterećena zbog velikog broja korisnika

Direktor izvršne jedinice "Telekom" za Kosovo i Metohiju, Ilija Ivanović, odgovorio je danas na pitanje naše sugrađanke. Evo njegovog odgovora:

"U poslednjem periodu, zbog velikog opterećenja mobilna telefonija u Kosovskoj Mitrovici radi malo slabije. Kada smo radili bazne stanice, postavljali uređaje, nije bio razvijen spektar usluga kao što je sada razvijen. Kao što i sami znate, u Kosovskoj Mitrovici, prema nekim informacijama, ima oko 8 000 studenata. Sada u ponudi imamo pakete usluga kojima dajemo besplatan Internet. A znate kako, mladi ljudi kada uđu na internet, oni ga ne koriste pet minuta, ili ne razgovaraju minut – dva mobilnim telefonom, nego veći vremenski period provode na Internetu, tako da dolazi do zagušenja baznih stanica, odnosno do velikog opterećenja i veze su u tom trenutku slabije. Čim padne koriščenje tih usluga koje naši korisnici koriste, kao što znate, a to je u ranim jutarnjim i u poslepodnevnim časovima, mreža se stabilizuje; tako da svi problemi koje sada imamo su zbog preopterećenja, odnosno velikog broja korisnika.

Mi radimo na tome da poboljšamo mreže. Tu su biznis planovi Telekoma Srbije gde u svakom trenutku, svakog časa, očekujemo da nešto popravimo. Inače, i mi smo svesni toga da su mreže loše, naročito je to izraženo u poslednjih petnaestak dana, ali mi radimo za korisnike, imamo veliki broj korisnika i zbog toga dolazi do toga. Na Severu Kosova i Metohije, samo je Mitrovica malo ugrožena što se tiče opterećenja. U ostalim delovima, u opštinama Zvečan, Zubin Potok, Leposavić, mreže rade korektnije nego u Kosovskoj Mitrovici."

21. februar 2015: U Telekomu nemaju ovlašćenja da odgovore

Direktor izvršne jedinice "Telekom" za Kosovo i Metohiju, Ilija Ivanović, nije odgovorio na naše pitanje – zašto je mreža MTS mobilnog operatera na Severu Kosova u poslednjih nekoliko meseci loša, zbog toga što, kako je rekao, "nema ovlašćena iz Beograda," dodajući da ponovo dođemo po odgovor za ovu servisnu informaciju – u ponedeljak "oko 10 časova." 

"Ne mogu ništa da vam kažem bez ovlašćenja iz Beograda. Dođite u ponedeljak, oko 10 časova," kazao je direktor Telekoma u Kosovskoj Mitrovici, Ilija Ivanović.

KoSSev će i u ponedeljak, u navedeno vreme, zatražiti odgovor od direktora Telekoma.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.