"Zastava" se vraća na Kosovo

Izvor: Info-ks (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Industrijski grad u Srbiji, Kragujevac, ima izvoz gotovo kao cijeli budžet države Kosovo. Samo iz ovog grada prošle godine je izvezeno proizvoda u vrijednosti od milijardu i 240 miliona eura.
 
Proizvođačima iz ovog industrijskog grada se sviđa tržište Kosova i oni su planirali da povećaju prisutnost srpskih proizvoda na Kosovu. Poznati proizvođač automobila u bivšoj Jugoslaviji, Zastava, planira da se vrati na tržište Kosova sa malim kamionima.
 
Sreća je da nemaju proizvođača sa Kosova kojeg vide kao prepreku za ulazak na tržište Srbije iako neki od njih izjavljuju da mogu biti dostojni konkurenti na tržištu susjedne države.
 
Milko Tufegdžić, direktor Poslovne jedinice marketinga u ovoj fabrici ne vidi nikakvu prepreku za ulazak na tržište Kosova. On je izjavio da će od septembra ove godine pročeti sa proizvodnjom kamiona za tržište Kosova.
 
Tufegdžić se nada da će naći svoje mjesto na tržištu Kosova, pošto su njihovi kamioni jedni od najjeftinijih na svijetu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.