Kamion pomoći iz Kosovske Mitrovice za Republiku Srpsku, hrana i oprema za bebe u Beograd

Brojni građani Kosovske Mitrovice okupili su se danas, oko 17:00 časova, ispred opštinske zgrade u Kosovskoj Mitrovici, kako bi na kamion utovarili pomoć za Republiku Srpsku, koju su građani nastavljali da prikupljaju i nakon što su prva dva šlepera i kamion sa pomoći, juče posle podne, otišli za Beograd. Ostatak robe utovaren je u još jedan kombi i on će najverovatnije otići u Beograd.

MOBILIZACIJA SRPSKOG NARODA NA KiM-u ZA POMOĆ SRBIJI I SRPSKOJ: Pratite sa nama događaje iz sata u sat OVDE

Današnji sabirni centar bio je u opštinskoj zgradi, ali su studenti i danas prihvatali robu koju su im brojni građani donosili i usmeravali je ka opštinskoj zgradi, koja se nalazi u blizini Filozofskog fakulteta. Mobilne ekipe prikupljača su i danas bile aktivne, ali za razliku od juče, kada su išle od stana do stana, danas su se odazivale samo na pozive onih građana koji nisu bili u prilici da dođu do sabirnog centra, mahom starijih ljudi i onih sa malom decom.

Danas je posebna pažnja usmerena i na prikupljanje opreme i hrane za bebe, pa je tako sakupljeno 72 paketa pampers pelena, dečje hrane, krevetac, kolica, ćebad, kao i ostala roba u odeći, hrani i vodi za piće. Pored volentera iz opštine, studenti su i danas bili uključeni u akciju. 

PROČITAJTE JOŠ:

Severno Kosovo za bebe Republike Srpske

Jedinice civilne zaštite Severnog Kosova krenule nazad iz Obrenovca

Posle samo 7 sati akcije studenata u Kos. Mitrovici, prvi šleperi krenuli ka Beogradu

Hol Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici već krcat robom

“Danas je u najvećem broju sakupljena kako garderoba, tako i oprema za decu. Sakupili smo 72 paketa pampers pelena, hrane za decu, krevetac, kolica, naravno ćebad. Sva roba i hrana za decu šalje se za Beograd kombijem, pošto je ona sada gore i najpotrebnije, a ostala roba koju smo sakupili će najverovatnije, kamionom, ići kao pomoć u Republiku Srpsku,” rekao je za KoSSev član Studentskog parlamenta prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, Milan Savić.

Dva šlepera i kamion sa pomoći za poplavama ugroženo stanovništvo u Srbiji, koju su prikupili građani Severne Kosovske Mitrovice, u organizaciji Studentskog parlamenta prištinskog Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i uz pomoć pedeset volontera i prikupljača, istovarena su noćas u sabirnim centrima za pomoć u Beogradu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.