Žarko Ristić napušta Odbor Narodne stranke za Kosovo

Predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke Žarko Ristić podnosi ostavku na tu poziciju zbog, kako je naveo, nesuglasica sa predsednikom partije Vukom Jeremićem.

„Obaveštavam javnost Srbije da kao predsednik Pokrajinskog Odbora Narodne stranke za KiM, napuštam tu funkciju, zbog dubokog neslaganja sa Vukom Jeremićem i njegovim odnosom prema Srbima sa Kosova i Metohije“, naveo je Ristić na Tviteru.

On je istakao da „Srbi sa KiM nikada neće biti mrva za potkusurivanje“, niti predmet Jeremićevih manipulacija. „Svi odbori Narodne stranke sa KiM, će svoje političko delovanje nastaviti van Narodne stranke, uz punu podršku Miroslavu Aleksiću“.

Podsetimo, danas je sa mesta predsednika IO NS smenjen Miroslav Aleksić. Inače, unutar Narodne stranke već duže vreme postoje nesuglasice između predsednika stranke Vuka Jeremića i šefa poslaničke grupe u Skupštini NS Miroslava Aleksića. Za kraj leta su najavljeni izbori unutar partije a kako se spekuliše, upavo bi Aleksić mogao biti na čelu ove stranke u budućnosti.

Ristić navodi da će svi Odbori Narodne stranke na Kosovu od danas nastupati i braniti svoje interese samostalno, te da, kako ističe, neće braniti interese Vuka Jeremića.

„Sebična želja Vuka Jeremića, da na temi Kosova i Metohije, po svaku cenu nastavi svoje političko delovanje, zanemarivajući interese srpskog naroda i srpske države su neprihvatljivi za jedinu opozicionu političku snagu na Kosovu i Metohiji“, naveo je Ristić na Tviteru.

Kim radioPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.