Uručena prva donacija za izgradnju novinarskog doma u Gračanici

uns

Zaposleni i prijatelji firme Informatika a.d. Beograd posetili su juče Društvo novinara KiM (DNKiM) i tom prilikom uručili prvu donaciju za izgradnju novinarskog doma u Gračanici.

Novinarski dom u Gračanici trebalo bi da bude sedište Udruženja novinara Srbije na Kosovu i mesto otvoreno za sve novinare bez obzira na nacionalnost.

„Ideja je da Novinarski dom ima i muzej srpskih medija sa Kosova, funkcionalni studio za uključenja iz Gračanice sa montažnom jedinicom i opremom za audio-vizuelna snimanja, kao i klub ‘Reporter'“.

Zamisao je, kako kažu iz UNS-a, da novinarski dom bude samoodrživ.

Donaciju ovom udruženju uručile su juče novinarke Mira Srećković i Dragana Milosavljević, kao i predstavnice redakcije „Naša mesta“ Sanja Kapetanović i Snežana Bogić.

Tokom dvodnevne posete Gračanici, a u pratnji generalnog sekretara UNS-a Nina Brajovića, grupa iz Beograda upoznala se sa znamenitostima Opštine Gračanica, a na kraju posete obišli su i ogranak UNS-a na KiM.

Ovu priliku iskoristili su da se u razgovoru sa predsednikom Živojinom Rakočevićem informišu o uslovima rada novinara na KiM i planovima za izgradnju novinarskog doma u Gračanici, a u želji da pomognu u izgradnji, zajednički su uručili novčanu pomoć.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.