Zaplenjen kokain u vrednosti od 7.000 evra

droga kokain prizren
FOTO: Kosovska policija

Jedinica za borbu protiv narkotika Kosovske policije zaplenila je danas u Prizrenu kokain u vrednosti od oko 7.000 evra, dok su dve osobe uhapšene.

Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas pretres kuća više osoba.

Nakon ove policijske akcije o kojoj u saopštenju policije nema detalja, istražitelji su u Prizrenu zaustavili vozilo u kojem je bio osumnjičeni A. E.

Tokom pretresa su mu pronašli dve najlonske kesice sa supstancom za koju se sumnja da je kokain, težine 2,55 grama.

Potom je izvršen pretres na tri lokacije, gde je takođe pronađen kokain, ali i drugi dokazi.

Policija je prvo zaplenila 45 najlonskih kesica sa kokainom težine 23.04 grama, pa tri najlonske kesice težine 52,34 grama i na tećoj lokacjii još 1,76 grama supstance za koju se sumnja da je kokain.

Ukupna težina droge koja je pronađena je 79,69 grama, a tržišna vrednost se kreće oko 7.000 evra, navode iz policije.

Tokom pretresa zaplenjen je ujedno novac u kešu – 1,140 evra i 40 švajcarskih franaka, kao i jedan DVR uređaj „@LHUA“, kućište za računar „DELL“, jedna digitalna vaga, dva mobilna telefona i vozilo marke Citroen kosovskih registarskih oznaka.

Iz policije navode da su dve osobe ispitane i da im je određeno 48-časovno zadržavanje.

U saopštenju, međutim, nema drugih informacija o A. E. koji je zaustavljen dok je upravljao vozilom, dok, sa druge strane, nikakvi detalji nisu izneti o drugoj osobi koja je uhapšena.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.