Zapalila se deponija u Lučkoj Reci, nema vatre osim dima, sutra se nanosi zemlja

FOTO: Časlav Tomović

Od noćas gori deponija u Lučkoj Reci u Ibarskom Kolašinu. Požar je površinski ugašen ali tinja na većoj dubini. Premda nema opasnosti od požara, u ekološkom aspektu postoji problem. Sutra do podneva naneće se zemlja, kako bi se aktivna deponija i ugasila.

Vatrogasne ekipe iz Zubinog Potoka su na terenu sve vreme, a požar su i lokalizovali, potvrdili su za KoSSev i gradonačelnik Srđan Vulović i komandir Vatrogasne stanice u Kolašinu Saša Božović.

„Mi smo tamo celo jutro. Nema opasnosti od požara, ali obezbeđujemo mesto da se nepredviđeno ne raširi. Ima problema zbog dima u životnoj sredini, ali tu ne možemo mi ništa da uradimo, jer voda ne može da ugasi ovu deponiju, s obzirom na to da deponija gori u velikoj dubini. Jedino rešenje u ovakvim slučajevima jeste da se zatrpa sa zemljom, ali tu smo“, objasnio je Božović.

Gradonačelnik Vulović naveo je da je opština u koordinaciji sve vreme sa vatrogascima i ostalim nadležnim službama, te da će sutra do podneva na deponiju biti nasuta zemlja kako bi se ona ugasila.

On je istakao da se radi o praktično, regionalnoj deponiji, na koju smeće odlažu još dve opštine sa Severa – Zvečan i Severna Mitrovica i da pitanje ove deponije pravi problem zubinpotočkoj opštini.

Dim se od jutros vidi sa veće udaljenosti. Kako nam rano večeras javljaju čitaoci, počeo je da se spušta ka Zubinom Potoku, a neki su naveli da se smrad intenzivno oseća.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.