Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u poseti opštini Gora

kancelarija za kim
Foto: Kancelarija za KiM

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Damjan Jović, posetiće danas opštinu Gora.

Na početku posete ovoj opštini od 10 do 11:30 Jović će u Vraništu, u sedištu Privremenog organa Opštine Gora, održati sastanak sa članovima Privremenog organa ove opštine.

Nakon toga, Jović će dodeliti 24 motokultivatora porodicama koje su, prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dobile podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije.

Posetu Vraništu, Jović će završiti obilaskom socijalno ugrožene porodice Arifi Đuljize.

Od 12 do 12:30 sati, u selu Lubovište, planirano je da zamenik direktora Kancelarije za KiM prisustvuje polaganju kamena temeljca za porodičnu kuću socijalno ugrožene porodice Damira Pajazitija, a za čiju izgradnju je sredstva obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U selu Brod od 13 do 14 sati, planiran je obilazak socijalno ugroženih porodica Verice Drda, Osmana i Jasmina Amada.

Na kraju poseti Gori, u selu Zli potok od 15:15 do 15:45 sati, predviđen je obilazak šestočlane, socijalno ugrožene porodice Seapa Ahmetljerdena.

Posete službenika Kancelarije za KiM srpskim sredinama na Kosovu, učestale su od početka ove godine. Njima je prethodila najava direktora ove kancelarije Marka Đurića krajem prošle godine o planu „Srbija 2020-2025″.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.