Zakletva za pravdu: Nakon obdukcije ubijenih Srba, tela će biti predata članovima porodica

FOTO: KoSSev

Izvor: Zakletva za pravdu (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; naslov je adaptiran)

Specijalni tužilac Naim Abazi, tužilac za slučaj „terorističkog napada“ u Banjskoj, saopštio je da se na Institutu za sudsku medicinu (ISM) vrši obdukcija tela ubijenih napadača.

„Vrši se obdukcija na Institutu za sudsku medicinu“, rekao je Abazi u odgovoru „Zakletvi za pravdu“.

Prema proceduri, po završetku obdukcije, tela će biti predata članovima njihovih porodica, navodi ovaj medij.

Inače, Specijalno tužilaštvo je u ponedeljak potvrdilo da je pronađeno telo trećeg napadača ubijenog tokom napada u Banjskoj.

„PSPK potvrđuje da je danas na licu mesta pronađeno mrtvo telo treće ubijene osobe koja je delovala kao deo terorističke grupe koja je napala Kosovsku policiju, a takođe je zaplenjena značajna količina naoružanja koje su koristili i za koje se očekivalo da ga ubuduće koristiti pripadnici ove kriminalne grupe“, navedeno je u prekjučerašnjem saopštenju Tužilaštva.

U ranim jutarnjim časovima u napadu u Banjskoj poginuo je policijski narednik Afrim Bunjaku, a ubijena su trojica napadača.

Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora u trajanju od 30 dana za trojicu osumnjičenih za ovaj napad: V.T, B.S. i D.M. (za svakog posebno).

Kosovska policija je tokom racije u Banjskoj pronašla veću količinu oružja, uniformi, dokumenata, automobila i drugih stvari.

„Teroristički napad“ na severu izazvao je brojne reakcije i međunarodnog faktora, koji je tražio da se počinioci ovog dela privedu pravdi.

O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici:

Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.