Zajedno sa Vladom da pobedi bolest!

Jedan od najboljih studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, 26-godišnji Vladimir Slavković, iz Kosovske Mitrovice, bije novu bitku. Pri kraju master studija i prethodne hrpe ispita na osnovnim studijama, sa prosekom preko 9, novi ispit, umesto u Beogradu, polagaće u Nemačkoj. Mlađi brat Andrija daće mu matične ćelije, a onda će kombinovanim tretmanom zračenja i hemioterapije, tući Hočkinov limfom.

Poslednjeg dana januara 2017., Vladimir je osetio slabost, gubitak daha i vrtoglavicu. Otišao je u KBC. Na rendgen snimku lekari su uočili da u predelu levog plućnog krila postoji velika mekotkivna masa. Poslali su ga na dalja ispitivanja. Nakon mesec dana pregleda, dijagnoza – primarni medijastinalni B krupnoćeliski Non hočkinov limfom, II kliničkog stadijuma.

Lečenje je odmah započeto sa jakom citostatskom terapijom. Tumor je na početku reagovao na terapiju i smanjio se znatno. Posle četvrte terapije, počinje ponovo da se širi. Lekari počinju sa primenom tzv. terapije spasa – sa još jačim citostaticima na bazi platine. Rezultati su slabi a tumor nastavlja da raste.

I pored najbolje volje i napora, u Srbiji ponestaje mehanizma za dalje uspešno lečenje; porodici Slavković  – sredstva za dalje lečenje u Nemačkoj. Potrebno je da se obezbedi 90000 evra, a to je suma koja prevazilazi sve dosadašnje mogućnosti Slavkovića, koji su do sada sami ulagali u Vladino lečenje.

Vladimir je svestran, ambiciozan momak, sportista, "hodajuća enciklopedija" – kako ga opisuju prijatelji. Pokreće ga neverovatna energija. Sada ga je pokrenula trka sa vremenom. Trku sa Vladom, osim porodice i lekara, trče i njegovi prijatelji, sugrađani, svi saosećajni ljudi.

"Uvereni smo da će naš Vlado pobediti bolest a sakupili smo se sa jednim ciljem: da mu pomognemo da istraje u borbi za život." 

"Podržite akciju. Od danas pa svakog dana bićemo na centru od 10:00 do 16:00 sa kutijom za prikupljanje novčanih sredstava. Kutije će biti postavljene i po celom gradu, u svakom kafiću. Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete, molimo vas učinite to i zahvaljujemo vam se," –  šalju poruke njegovi prijatelji i porodica.

Pomozite slanjem humanitarne SMS poruke

Fondacija "Budi human" otvorila je brojeve za humanitarni SMS:

Za Srbiju, upisivanjem 459 i slanjem  na 3030 (Cena poruke je 200 din, PDV se ne naplaćuje)

Za Švajcarsku, upisivanjem human459  i slanjem na 455 (Cena poruke je 20 CHF)

Vlada za to vreme razmišlja o rešenju novog zadatka iz životne mehanike. Biće srećan kada uskoro ispriča priču o svom teškom ali uspešnom lečenju, poručio je.

S obzirom na to da korisnicima postojećeg MTS mobilnog operatora sa Kosova i Metohije humanitarni broj nije više dostupan, kako bismo pomogli našem mladom sugrađaninu izađimo danas u grad i prošetajmo do punktova za prikupljanje novčanih sredstava. 

Uplata se može izvršiti i preko računa:

Dinarski: 160-496092-71
Devizni: 00-540-0002563.4
IBAN broj: RS35160005400002563419

Naša deca su blago Srbije. Borimo se za život!
 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.