Zajednički koncert ansambla „Venac“ i KUD „Zahumlje“ sutra u Gračanici

FOTO: Ansambl „Venac“

Ansambl narodnih igara i pesama KiM „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, održaće sutra zajednički koncert sa KUD „Zahumlje“ iz Nikšića u Domu kulture „Gračanica“, sa početkom u 19.30 časova. Cena ulaznice je 300 dinara, a sav prihod od prodatih karata biće upotrebljen za pomoć KUD „Božidar Micić“.

„Venac će prihod od prodatih karata upotrebiti na kupovinu narodne nošnje pevačkoj grupi KUD „Božidar Micič“ u Velikoj Hoči koji nemaju podršku u radu od nikoga“, navode iz ovog ansambla.

Karte za koncert se mogu nabaviti na biletarnici Doma kulture „Gračanica“ u periodu od 08.00 – 16.00 časova.

Od prodaje karate na poslednjem koncertu, iz ovog ansambla navode da je već prikupljeno 147 hiljada dinara.

„JU ‘Zahumlje’ u Gračanicu dolazi sa delegacijom koju čine Marko Kovačević, predsednik opštine Nikšić, Zoran Tomić, potpredsednik opštine Nikšić, Radinko Krulanović, direktor Pozorišta, Velizar Kasalica glumac i Miodrag Čizmović direktor JU ‘Zahumlje’, koju će ‘Venac’ sa velikom radošću ugostiti i potruditi se da im uzvrati na srdačan doček u Nikšiću iz septembra 2021. godine kada je ‘Venac’ održao jedan od najemotivnijih koncerata a sve to zahvaljujući domaćinima i divnoj nikšićkoj publici“, dodaju.

„Venac“ i „Zahumlje“ su potpisali ugovor o poslovnoj saradnji 29. septembra 2021. godine, pa je tokom naredne 2022. godine, ovaj ansambl pružio podršku članovima KUD-a „Zahumlje“ u Nikšiću i održao im četiri radionice o scenskoj narodnoj igri, a sve u cilju pružanja stručne pomoći i jačanja kapaciteta u „Zahumlju“, poručuju iz ovog ansambla.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.