Za izgradnju veštačkog jezera u Mitrovici 4.5 miliona evra

Izvor: Lajmi.net (Tekst je izvorno preveden sa albanskog) 

Akumulaciono rečno jezero u Suvom Dolu, u Mitrovici, čija se izgradnja završava ove godine, biće turistička atrakcija na Kosovu, gde će stanovnici moći da se odmaraju, a bez odlaska na primorje. Turisti će moći da uživaju u plažama, odmaralištima, šetalištima, restoranima i kafićima, čak i u rekreacionim sportskim plovidbama. Vrednost projekta je 4,5 miliona evra.

Do kraja ove godine završiće se izgradnja veštačkog jezera u Suvom Dolu, koje će infrastrukturno izgledati neobično lepo, a istovremeno će biti turistička atrakcija koja će privući veliki broj posetilaca.

Autori ovog projekta, koji je koštao 4,5 miliona evra, pobrinuli su se da turisti na Kosovu, do sledećeg leta, mogu da uživaju u plažama, odmaralištima, šetalištima, čak i u restoranima i kafićama, u sportskim plovidbama, koje su nekada bile jedne od glavnih sportova u Mitrovici, piše "Zeri".

Gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri, koji se sastao sa predstavnicima kompanije "Bajraktari", koja obavlja posao, kao i sa onima iz kompanije "AlbArhitekt", koja nadgleda implementaciju projekta, izjavio je da je izgradnja akumulacionog veštačkog jezera na Ibru, u Suvom Dolu, od posebnog značaja za turizam u Mitrovici.

"Radi se o veoma značajnom projektu, jednom od najvećih projekata realizovanih u Mitrovici. Mitrovčani često, uprkos hladnoj vodi, koriste Ibar za odmor pre odlaska na more, a naročito ga koriste ljudi koji nisu imali priliku da odu i da se opuste na primorju. Reka pruža dobre mogućnosti, ali sada sa izgradnjom akumulacionog veštačkog jezera, plaže, odmarališta šetališta, građani Mitrovice, ali i drugih opština u regionu Mitrovice imaće izuzetno dobre uslove za odmor – da se rashlade tokom leta na plaži, a bez mnogo trošenja porodičnog budžeta," izjavio je gradonačelnik Mitrovice, Agim Bahtiri.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.