Pojačana dinamika razgovora u Briselu: Šta vi mislite?

Da bi ste popunili online anketu i izneli svoj stav kliknite OVDE


Uskoro će godinu dana od potpisivanja četiri, kako se ocenjivalo, ključna sporazuma, između Beograda i Prištine – o Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama, mitrovičkom mostu i pravosuđu. U proteklih godinu dana, međutim, nije došlo do potpunog sprovođenja nijednog od sporazuma, a strane u pregovorima su se međusobno optuživale zbog nesprovođenja "preuzetih obaveza". Dinamika razgovora o sprovođenju pojačana je, međutim, početkom avgusta. Dogovoren je početak revitalizacije glavnog mitrovičkog mosta i radovi su počeli 14. avgusta. Prema poslednjim najavama, očekuje se da most, do januara 2017., bude otvoren za saobraćaj. Pregovarači su ocenili da će njegovo otvaranje biti simbol normalizacije odnosa Srba i Albanaca na KiM-u. Ove nedelje su u Briselu održani i razgovori o telekomunikacijama. Iako je, kako su delegacije saopštile, rešeno niz tehničkih pitanja, razgovori nisu rezultirali dogovorom i Kosovu nije dodeljen telefonski pozivni broj. U našoj najnovijoj, šestoj po redu, online anketi ispitujemo stav građana o poslednjim razgovorima u Briselu i njihovoj dinamici.

Rezultati prethodnih anketa

Nova online anketa: Vaš stav o najavljenom popisu na Severu KiM-a!

Briselski proces
ZSO: "Nikada" ili do aprila 2017, sa novim upravljačkim timom?

Građani o odnosu buduće vlade prema briselskim sporazumima: Poništite ih. ZSO neće biti formirana

Srbi sa KiM-a o pasošima Koordinacione uprave: Građani smo trećeg reda

Građani o Briselskom sporazumu: Od "izdaje" do "kompromisa"

Online anketa je anonimna, sastoji se od 10 pitanja. Ovog puta na glavna pitanja građani nemaju ponuđene odgovore, u želji da dobijemo što autentičnije odgovore.

Anketa će trajati do sredine naredne nedelje i građani će, takođe, biti anketirati putem tonskih anketa – tzv. VOX POP-ova.

Rezultati ovog online istraživanja biće, kao i za prethodna, objavljeni na portalu KoSSev, zajedno sa stavovima naših sugrađana koje budemo dobili u tonskoj anketi snimljenoj na ulicama Kosovske Mitrovice, na istovetnu temu.

Iznesite svoj stav!

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.