Marko Đurić i Dalibor Jevtić u Prilužju polažu kamen temeljac za parohijski dom

(Vest je ažurirana u 19:00)

Selo Prilužje koje se nalazi u Južnoj Mitrovici proslaviće sutra hramovnu i opštinsku slavu Preobraženje Gospodnje. Sutra se polaže i kamen temeljac za izgradnju parohijskog doma, a ovim svečanostima, pored sveštenstva i vernika, prisustvuju još i Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić i kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, koji će i položiti kamen temeljac, potvrđeno je u ovom ministarstvu. U međuvremenu, iz Jevtićevog ministarstva potvrđen je dolazak i kosovskog ministra lokalne samouprave, Ljubomira Marića. Ranije danas, dolazak Đurića potvrđen je i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Liturgija počinje ujutru u 7,30 sati u hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, nakon koje se polaže i kamen temeljac za izgradnju parohijskog doma, koji se finansira sredstvima ovog ministarstva Vlade Kosova.

Hram Svetog Preobraženja je jedan od najlepših novijih hramova na Kosovu i Metohiji, pre svega zbog živopisa nastalog pre pet godina. Prebraženje Gospodnje se proslavlja u okviru Gospojinskog posta.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.