Z.Potok: Takmičenje u šahu za kup Kosova i Metohije u nedelju

Fato: Radio KiM

Šahovski savez Kosova i Metohije organizuje takmičanje u šahu – „Kup KiM 2021“, koje će se održati u nedelju, 24. oktobra, u Zubinom Potoku sa početkom od 11 časova. Nagrade za tri prva mesta su novčane.

Kako je navedeno u saopštenju ovog saveza, takmičenje će biti održano u restoranu „Evropa“, a pravo na učešće imaju svi registrovani klubovi sa prostora KiM, ali i svi ljubitelji šaha koji nemaju registrovan klub.

Sve ekipe koje se prijave za učešće, moraju imati u svom sastavu četiri takmičara i dve rezerve, a svoje učešće mogu da prijave 30 minuta pre početka takmičenja.

Dobru motivaciju, svi učesnici će imati u nagradnom fondu i diplomama koje je organizator takmičenja obezbedio za prva tri mesta.

„Nagrada za osvajača kupa biće novčana u iznosu od 12,000 dinara, vicešampionskom mestu će pripasti nagrada od 8,000 dinara. Za treće mesto obezbeđena je nagrada u iznosu od 4,000 dinara“, navodi se.

Podsetimo, prvo mesto na prošlogodišnjem takmičenju osvojio je Š.K „Trepča“ iz Kosovske Mitrovice, koji je ujedno i višestruki osvajač ovog takmičenja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.