Z.Potok: Položen kamen temeljac za izgradnju rafting staze

FOTO: KKiM

U Zubinom Potoku danas je položen kamen temeljac za početak izgradnje rafting staze sa pratećim sadržajima u okviru školskog rekreativnog centra u ovoj opštini, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kamen temeljac položili su pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković i predsednik PO opštine Zubin Potok, Srđan Vulović.

Ovim projektom, kako navodi Kancelarija za KiM, obuvaćeno je i uređenje korita reke Ibar i obale u dužini od jednog kilometra, izgradnja bukova i prepreka na stazi, kao i pristupnih puteva za prevoz opreme do startne i ciljne ravni, kao i uređenje i obezbeđenje dela obale u dužini od 150 metara gde će biti izgrađene moderne tribine kapaciteta do 1,000 mesta.

Dužina rafting staze može biti od 350 metara do 1 kilometra, u zavisnosti od tipa takmičenja koje se organizuje.

„Ovim važnim projektom značajno će se unaprediti kako turistički potencijali opštine Zubin Potok koja svake godine beleži sve više poseta sportsko rekreativnog karaktera, ali će ovaj sportski kompleks imati i višestruki značaj za unapređenje i sportskih aktivnosti dece i omladine“, ukazala je Kancelarija za KiM.

Na korist ovog projekta ukazala je i pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Jelena Stojković.

„Ovaj projekat je jasan znak šta znači imati viziju. Danas obeležavamo početak radova na rafting stazi u okviru sportsko – rekreativnog centra u Zubinom Potoku i upotpunjujemo sadržaj centra. Time dajemo novi značaj, doprinos za jedan zdrav projekat“, kazala je Stojković koja je najavila ulaganja i u budućem periodu.

„Zubin Potok sa svojim prirodnim lepotama ima veliki potencijal što opravdava ulaganja kojih će biti i u narednom periodu“, dodala je ona.

Predsednik PO opštine Zubin Potok, Srđan Vulović, istakao je da bez pomoći Kancelarije ovaj projekat ne bi ni bilo moguće realizovati.

„Tradicija se nastavila, imali smo i par evropskih kupova, a pretprošle godine održan je i Svetski kup. Niz održavanja takmičenja na ovoj stazi nam je dao puno pravo da konkurišemo i ove godine smo dobili održavanje svetskog juniorskog rafting prvenstva što je izuzetna čast i za opštinu Zubin Potok i za državu Srbiju i sve nas“, rekao je Vulović, zahvalivši se Kancelariji za KiM, državi Srbiji i Ministarstvu omladine i sporta na podršci.

FOTO: KKiM


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.