Z. Potok: Policajci štrajkom brane komandira

U Zubinom Potoku mirno, ali i dalje napeto, posle "intervencije" grupe građana i oslobađanja Slobodana Sovrlića iz pritvora. Zaposleni se usprotivili suspenziji zamenika komandira.
 
Posle celodnevnog protesta, u sredu, koji je kulminirao upadom grupe od pedesetak građana Zubinog Potoka u policijsku stanicu iz koje su oslobodili i odveli ranije uhapšenog Slobodana Sovrlića, u četvrtak je u ovom mestu na severu Kosmeta bilo mirno, ali napeto.
 
Zamenik komandira policije Jugoslav Bogavac suspendovan je zbog incidenta na 48 sati, ali odluci komande KPS-a usprotivili su se zaposleni u policijskoj stanici u Zubinom Potoku koji su stupili u štrajk.
 
Osuđujući nasilje, gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović ističe da je "sve što se dogodilo bilo uslovljeno nekim ranijim događajima i ponašanjem prištinskih vlasti":
 
– Prekinuli smo saradnju sa ministarstvom policije Kosova i tražimo da u roku od 24 sata vrate komandira policijske stanice na posao. U suprotnom, radikalizovaćemo proteste.
 
Rukovodstvo opštine donelo je odluku kojom se "zabranjuje ulazak svake jedinice Euleksa i jedinice koja nije pod kontrolom severne policijske uprave i lokalne samouprave".
 
Upad građana u stanicu osudili su premijer Ivica Dačić i Euleks.


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.