U Zvečanu Vulkan fest od 30. juna: Erupcija elektronske i rok muzike

Od 30. juna do 1. jula u Zvečanu se održava Vulkan Music Fest. Transformisan iz nekadašnjeg Brodoloma mini muzičkog festivala, na stadionu u Žitkovcu okupiće poznata muzička imena – Aleksandar Kovalski, Ritam Nereda, 357, ali i lokalne bendove – Omnibusi, Hosenfefer i druge. U sklopu istog projekata, organizatori najavljaju i „Graffiti“ festival sredinom avgusta, u sve četiri severne opštine na Kosovu. Organizatori su Nezavisna grupa mladih iz Zvečana u saradnji sa NVO Lokalna inicijativa LINK, u okviru projekta „Kulturna erupcija“.

U okviru istog projekta, a pred Vulkan festival, 29. juna, od 16 časova na trgu u Zvečanu, održava se dečja radionica crtanja.

Sa druge strane, Vulkan je osmišljen tako da prvo veče okupi ljubitelje elektronske muzike, a drugo one pop i rok zvuka.

Večeras, u cilju promocije Vulkan festa, u mitrovičkom Sohou nastupa lokalni bend Gruv Hijena.


Cena ulaznica za obe festivalske večeri je 600 dinara, a za jedno veče 400 dinara. Karte možete da kupite na ulazu mesta održavanja festivala ili na jednom od prodajnih mesta – Ambient caffe, Luna bar, Cuba caffe, Soho caffe, Borsalino caffe, Mistik, Moment caffe.

Organizatori festivala, u saradnji sa Proffi taksijem, obezbedili su i prevoz od Mitrovice do stadiona na kome će se održati festival u periodu od 20-23 časa. Cena vožnje će iznositi 100 dinara, nezavisno od broja ljudi.

Tako 30. juna, od 21 čas, nastupa poznati nemački producent tehno muzike, Aleksandar Kovalski, koji spaja elemente iz klasičnog detroitskog i berlinskog tehna.

Iste večeri nastupa Sugar Loby – DJ iz Beograda i producentkinja. Jedan od najvećih uspeha ove umetnice je i nastup na Dance areni na EXIT-u.

Prvo festivalsko veče upotpuniće DJ-evi Trips&Tics, Marko Milosavljević, Altin, kao i Tarik Alić.

Drugo festivalsko veče počinje od 20 časova.

Ljubitelji snažnog zvuka gitare, distorzije i bubnjeva imaće priliku da čuju poznato pank-metal ime iz Novog Sada „Ritam Nereda“. Bend koji svira još od 1987. sinonim je za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku.

Nastupaće i poznati srpski crossover bend „357“, kao i lokalni Hosenfefer, Omnibusi i Škart.

Organizatori očekuju i da svaki naredni festival bude još kvalitetniji.

„Ja se nadam da ćemo svake godine napredovati i rasti i dovoditi sve poznatije izvođače. Zadržaćemo se na kvalitetu i trudićemo se da sve ne bude toliko komercijalizovano,“ kazao je Marko Rakić ispred NVO „Link“, koji je i predstavio program festivala na konferenciji za medije u mitrovičkom EUICC.

Cilj ovo projekta je da, kako je naveo, naprave brend i nešto po čemu će region Severa takođe da bude poznat.

Donatori projekta su Qendra multimedia (Multimedijalni centar) i Gete institut, u okviru „Culture for change“, koji je finansijski podržala EU.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.