Vulinu po drugi put ove nedelje zabranjena poseta Kosovu

Ministru bez portfelja Vlade Republike Srbije zaduženom za Kosovo i Metohiju, Aleksandru Vulinu, prištinske vlasti nisu odobrile ni danas da na poziv rukovodstva RTK 2, televizijskog kanala na srpskom i jezicima manjina, ode u Prištinu i ovom kanalu da intervju povodom godišnjice Briselskog sporazuma.

U saopštenju iz Kancelarije ya Kosovo i metohiju se navodi da ovakva odluke Prištine ne doprinosi međusobnom poverenju,kao ni ključnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prišine.

Uredništvo RTK 2, televizijskog kanala rezervisanog za manjinske zajednice na Kosovu, pozvalo je ministra Vulina na intervju u Prišitnu. Iz Vulinove kancelarije je saopšteno da je ovaj ministar planirao da uputi čestitku Srbima na Kosovu povodom predstojećeg Vaskrsa.
 
Kancelarija pozvala je predstavnike međunarodne zajednice da ovakvu odluku Prištine osude, ali i učine se kako ovako nesto ne bi ponovilo, te kako bi ministar Aleksandar Vulin nesmetano mogao da posećuje Kosovo i Metohiju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.