Sportska hala do kraja godine

Predstavnik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Dragan Radisavljević kaže da će Severna Mitrovica narednih meseci dobiti sportsku halu.

To će biti objekat čija je gradnja počela u gradu ranije, rekao je Radisavljević učestvujući na debati "Sport u Mitrovici potencijal i nedostaci", koju je organizovao Kontakt plus.
 
"Do Nove Godine Mitrovica će sigurno imati jednu halu. I to će najverovatnije biti objekat koji je već počeo da se gradi, koji je došao do jedne faze. Ima tu puno nerešenih odnosa, nerešenih problema. Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić nas je obradovao time da je u jako ozbiljnim pregovorima da pronađemo sredstva da dovršimo halu koja je počela da se pravi, pa da negde pred Novu Godinu svi zajedno učestvujemo u otvaranju te hale," rekao je Radisavljević.
 
Na ovoj debati učesnici su bili trener odbojkaša Kosovske Mitrovice – Miloš Marković, trener fudbalera Trepče – Srđan Nikolić i Lucija Stanišić ispred Ustanove za sport. Svi oni su kao gorući problem istakli nedostatak infrastrukturnih sportskih objekata u gradu.
 
Stanišić je iznela podatak da u Severnoj Mitrovici postoji 28 registrovanih sportskih klubova i da bi izgradnja sportske hale u gradu još više omasovila sport i decu udaljila sa ulice i iz kafića.
 
Kao problem je navedeno i nepostojanje fudbalskog igrališta, a o izgradnji jednog takvog koje bi imalo i atletsku stazu, razmišlja se, kako je rekao Radisavljević, u naselju Brđani gde jedino eventualno postoji prostor za tako nešto.
 
Sportski radnici su pohvalili opštinu Kosovska Mitrovica koja izdvaja određena sredstva kako bi njihovi klubovi preživeli. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.