Vučina Janković novi načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga

Vučina Janković
Foto : KoSSev

Trenutni gradonačelnik Zvečana pri kosovskom sistemu, Vučina Janković, imenovan je za načelnika Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici pri sistemu Republike Srbije.

Kako je saopšteno danas na sajtu ovog okruga, Janković je imenovan rešenjem premijerke Srbije, Ane Brnabić, još 29. jula ove godine.

Vučina Janković je master pravnik, rođen je 1982. godine u Kosovskoj Mitrovici, oženjen je i otac je troje dece.

Prethodno je ovu funkciju obavljao još jedan član Srpske liste, Slavko Simić, inače iz opštine Leposavić. Simić je imenovan na sednici Vlade Srbije održanoj 28. novembra 2019. godine, a nakon razrešenja Vasa Jelića i to na lični zahtev.

Vest o imenovanju Jankovića, koji ujedno vrši funkciju gradonačelnika Zvečana pri kosovskom sistemu, stiže samo dva dana nakon što je saopšteno iz Srpske liste, da će novi kandidat ove stranke za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu biti nekadašnji dugogodišnji predsednik ove opštine, Dragiša Milović.

Milović je prethodno bio član DSS-a, koji je i na izborima 2017. bio kandidat za gradonačelnika ispred, kako je tada naveo, “široke građanske koalicije”, ali je izgubio upravo od kandidata Srpske liste, Vučine Jankovića.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.