Vučić: ZSO je Conditio sine qua non, ali znam da Kurti to neće

ZSO je uslov bez kog se ne može, ali i – „ako hoćete – hoćete, ako nećete – nećete“, kazao je danas u Vlasini Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije u najavi formiranja, kako ga je on nazvao „Narodnog pokreta za državu“, započeo je novu kampanju obilaska Srbije. Danas je boravio u Pčinjskom kraju, a na Vlasinskom jezeru odgovarao je po drugi put danas na pitanje o ZSO, odnosno tome da Kurti i dalje ne želi da je formira.

Dvojica lidera sastaće se 18. marta u Ohridu.

Predsednik kaže, otići će tamo, iako za evropske partnere ima opasku: „Samo nemojte više da nam oduzimate vreme i to je to“.

Što ste me zvali u svatove a nigde ni mlade ni mladoženje

„Nikada neću da kaže da neću da odem. A što mi da se predstavljamo kao ludaci i kao neko ko ne želi da razgovara“, kaže Vučić.

I baš u Ohridu reći će sve. To što on kaže, drugi čuju podjednako brzo kako on i izgovori.

Smeta mu i pomalo ga sekira to što, kako ukazuje Vučić, „svi ćute i niko neće da reaguje“, te će Srbija „opet biti kriva“, iako je Kurti taj koji odbija.

A time što je Miroslav Lajčak juče spomenuo da na njegovom stolu se nalazi 15 različitih evropskih modela koji, kako je kazao i u intervjuu za naš portal juče, mogu da posluže kao „inspiracija“ za formiranje ZSO, srpski predsednik nije oduševljen.

„Ne znam kakve modele spominje Lajčak, pošto on zna šta je potpisano – u implementacionom sporazumu, i u osnovnom, i u principima, i u odluci o upravljačkom timu, u sve četiri potpisane odluke“, naglasio je.

ZSO je jedina stvar o kojoj ne može da se razgovara jer je potpisano

„Razgovarajte o čemu god hoćete, kako god hoćete, šta želite, ali ovo je nešto što je već potpisano“, kazao je Vučić.

Prethodno je u Bujanovcu takođe odgovarao na slično pitanje albanskog novinara.

Vučić pred albanskim novinarom s juga Srbije: Reciprocitet besmislica, kao što vidite nemam problem da to kažem pred Albancima

 

 

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.