Vučić: Zamolio sam SAD da pomognu i zamole Albance za fleksibilnija rešenja

"Ja sam zamolio Sjedinjene Američke Države da nam, kao zemlja koja je imala snažan uticaj na stvaranje onoga što Albanci danas, i mnogi drugi, nazivaju kosovskom nezavisnošću, pomognu u stabilizaciji regiona time što će kosovske Albance zamoliti za fleksibilnija rešenja i za rešenja koja će da znače istinski kompromis" – poručuje predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Svoju molbu uputio je američkom senatoru Ronu Džonsonu koji je juče boravio u Beogradu.

Vučić je ponovio i svoju poruku sa jučerašnje konferencije za medije pre one sa Džonsonom: "Srbija je spremna za kompromisna rešenja".

"Mi so spremni za razgovore u svakom pogledu, u svakom trenutku," dodao je takođe.

"Bilo kakav dogovor treba da bude fer za sve strane, mora da uzme u obzir perspektive svih naroda," kazao je Džonson sa druge strane. 

Pred odlazaka iz Beograda za Prištinu rekao je i šta će biti njegova poruka kosovskim zvaničnicima: 

"Strpljenje i fleksibilnost, prepoznavanje perspektiva svih strana kako bismo mogli da se krećemo ka prosperitetnijoj budućnosti za sve."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.