Vučić: Više od 300 srpskih policajaca izgubilo živote u neravnopravnoj borbi protiv OVK i NATO

Vučić: Više od 300 srpskih policajaca izgubilo živote u neravnopravnoj borbi protiv OVK i NATO…

„Kada je trebalo žrtvovati svoje živote na Kosovu i Metohiji, naši policajci su bili sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji“, kazao je danas predsednik Srbije.

Govorio je na ceremoniji obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Dana policije. Svečanost je održana u Nastavnom centru „Makiš“.

Govoreći o značaju uloge srpke policije, Vučić je kazao da je zadovoljan rezultatom njihovog rada:

„Smanjenjem stope opšteg kriminaliteta, smanjenjem stope počinjenih najtežih krivičnih dela – od ubistava do silovanja. Uveren sam da će i procenti, ali i apsulutni brojevi po tom pitanju, zahvaljujući vašem trudu i radu, padati i u budućnosti“, kazao je Vučić.

Vučić: „Neravnopravna borba protiv albanskih terorista i NATO“

I dok navodi da ima onih koji napadaju srpsku policiju, označavajući je kao „terorističku organizaciju“, srpski predsednik je brani. Kaže da je „naša policija – narodna policija“.

„Uvek je bila uz svoj narod kada je bilo najteže“, dodao je Vučić, pominjući dešavanja na Kosovu krajem prošlog veka.

„Kada je trebalo žrtvovati svoje živote na Kosovu i Metohiji, naši policajci su bili sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji. Više od 300 srpskih policajaca izgubilo je živote u istinski neravnopravnoj borbi i protiv albanskih terorista i protiv NATO-a. Hvala im na tome i Srbija nikada neće zaboraviti njihovu žrtvu“, kazao je Vučić.

„Da vam nikada više izručenje srpskih državljana u džakovima ne bude nametano“

Konstatuje da su srpski policajci „uvek tu da prime najteže udarce“.

„Srpski policajci su uvek krivi svima za sve, ali je srpski policajac uvek prvi kojeg svako od nas pozove kada mu je bilo šta potrebno i bilo šta očekuje od svoje države“, navodi.

Zamolio je policajce „da ostanu baš takva narodna policija, baš takva kakvu narod želi, kakvu smo oduvek hteli“.

„Da uvek budete uz svoj narod i ljude, izvršavate zadatke i naređenja onako kako to po službenoj dužnosti morate. Ali da vam se više nikada ne ponovi da morate da izvršavate one zadatke koje ne samo da niste hteli, nego i ljudski niste mogli da izvršavate. Da vam nikada više izručenje srpskih državljana u džakovima ne bude nametano kao posao. Znam koliko ste se tome protivili i borili da sačuvate ne samo svoj obraz, već i obraz svoje države“, kazao je Vučić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.