Vučić: Verujem da će se uskoro nastaviti dijalog u Briselu

Nakon najave portparolke Evropske unije, Maje Kocijančič, da će Beograd i Priština uskoro biti pozvani u drugi krug tehničkih razgovora u Briselu – poruka u sličnom tonu stiže iz Beograda. Verujem da će se uskoro nastaviti tehnički dijalog u Briselu, kazao je danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Predsednik je danas opet govorio o "visokim planinama prepreka" na putu dolaska do rešenja pitanja Kosova.  

Naveo je i da će o odnosima Beograda i Prištine razgovarati i tokom predstojeće posete predsednika Evropske komisije, Žan Klod Junker – Beogradu. Vučić Junkera očekuje za desetak dana.

"I naravno opet će biti razgovora oko Kosova i, kao što rekoh, tu su visoke planine prepreka za dolaženje do rešenja," kazao je predsednik Vučić u Palati pravde, odgovarajući na pitanja novinara. 

"Nadam se da će u Prištini da razumeju da je za njih jednako blagorodno i lekovito da dođemo do rešenja, jer jedna strana sama svojom dobrom voljom nikakvo rešenje ne može sama da dostigne i postigne," dodao je takođe, uz poruku:

"A mi ga želimo."


Pročitajte još:

Kocijančič: EU će uskoro pozvati strane za još jednu rundu razgovora

Đurić: Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga​


 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.