Vučić: Velika sila zatražiće uskoro povlačenje KFOR-a i UNMIK-a, to bi bila katastrofa

Foto: Instagram / buducnostsrbijeav

Jedna od velikih sila će uskoro krenuti sa zvaničnim zahtevom za povlačenjem KFOR-a i UNMIK-a saopštio je danas Aleksandar Vučić. Zato je skori sastanak sa Jensom Stoltenbergom značajan.

„To bi bila katastrofa, apsolutna katastrofa za sve nas“, kazao je srpski predsednik danas. Nije mogao da otkrije o kojoj se tačno zemlji radi, s obzirom na to da su u pitanju obaveštajni podaci dobijeni iz oficijelnih izvora.

Predsednik je veoma zabrinut zbog toga i nije siguran da li su svi svesni značaja ove informacije. Zato će upravo zbog toga na večeri početkom sledeće nedelje u Briselu zamoliti generalnog sekretara NATO-a da svojim uticajem i ugledom u NATO-u učini sve što može da to spreči.

Podsetio je i na nedavnu informaciju da će se iz kosovskog budžeta godišnje izdvajati 100 miliona evra za razvoj KBS i ministarstvo odbrane.

„Kad vi saberete sve ono što mi uložimo, to je bogami na nivou od dve milijarde. To što piše od 1,7-8, naše je skoro dve milijarde tako da nisu to uporedivi podaci. Ogromna je to razlika i ne treba mi toga da se plašimo“, objasnio je Vučić.

Iako KBS, kako srpski predsednik kaže, ne može da ugrozi Srbiju, namere i podrška najvećih svetskih sila govori o tome da oni „ne odustaju čak i od takvih primisli“, dodao je bez drugih detalja.

Ponovio je da će Srbija da čuva mir i stabilnost, i što snažniju armiju, ali da je ekonomski rast najvažniji.

Vučić danas obilazi punkt za vakcinaciju u kasarni „Dedinje“ u Beogradu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.