Vučić: Vakcinacija protiv kovida danas počela i u Leposaviću, u toku dana i u K. Mitrovici

Vest je ažurirana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija danas sa vakcinacijom počela i na Severu Kosova.

Kako je precizirao uz potvrdu ministra zdravlja, Zlatibora Lončara, vakcinacija je danas počela u Domu zdravlja u Leposaviću, a u toku dana počeće se i sa vakcinacijom u Kosovskoj Mitrovici.

Nije međutim precizirano ko i koliko osoba će primiti vakcine.

RTV Mir: Vakcinacija se sutra nastavlja u Zubinom Potoku i Zvečanu

Kako je u međuvremenu javio RTV Mir, danas je vakcinisan određen broj stanovnika Leposavića starijih od 65 godina, dok je kasnije istog dana vakcinacija počela u i Kosovskoj Mitrovici. Takođe su najavili da će se sa vakcinacijom nastaviti sutra u Zubinom Potoku i Zvečanu.

Načelnica Doma zdravlja u Leposaviću, Liljana Vukadinović, kazala je za RTV Mir da su građani Leposavića vakcinisani prema preporukama Kriznog štaba, te da se nada da će uskoro stići i veće količine vakcine, s obzirom na to da su građani Leposavića pokazali zainteresovanost.

Meštani koji su danas prvi primili vakcinu iskazali su zadovoljstvo i neki vid rastrerećenja, jer se sada osećaju mnogo bezbednije. Zadovoljni su jer je vakcina koja je juče stigla u Srbiju, danas već na prostoru Kosova i Metohije.

Srbija je sa imunizacijom počela juče kada su vakcinisani korisnici gerontoloških centara u Beogradu. Danas se sa vakcinacijom počelo i u Novom  Sadu, Nišu, Kragujevcu.

Prve doze američko-nemačke vakcine Fajzer BioNtech u Srbiju su stigle ranije ove nedelje, nove doze očekuju se 4., a zatim i 11. januara, saopštio je danas on.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.