Vučić: Sever proglasio žalost samo zbog ubijenih Srba, a mi zbog njih i ubistva policajca

„Srbija je odredila dan žalosti zbog tragičnih događaja – zbog smrti svih ljudi. Iz ugla Ustava Republike Srbije svi su državljani naše zemlje“, poručio je u večerašnjem gostovanju na RTS Aleksandar Vučić, govoreći o nedeljnom sukobu između Srba i pripadnika Kosovske policije u Banjskoj.

Kaže da je to „civilizacijska, ozbiljna i i odgovorna odluka“.

„Srbija obeležava dan žalosti i zbog trojice ubijenih Srba i zbog ubistva policajca“, podcrtao je Vučić.

Komentarišući navode premijera Albanije, Edija Rame, da je proglašavanje Dana žalosti u Srbiji „najgori signal“, srpski predsednik kaže da on nije govorio istinu.

„Tačno je da su srpske opštine na Severu proglasile žalost samo zbog ubijenih Srba, a mi smo proglasili zbog svih događaja“, dodao je Vučić.

Kaže i da nije prvi put da Rama ne govori istinu.

Podsetio je na događaje u Kumanovu 2015. godine kada su Albanci ubili 8 policajaca, ali i na komemoraciju ubijenim Albancima u Prištini.

„A tada nikome ništa“, kaže Vučić, te dodaje da je jednom od ubijenih podignut spomenik u Dečanima, a da ga je, između ostalih, obilazio i Ramuš Haradinaj.

Vučiću je, međutim, odvratnije ono što se dešavalo u javnosti Srbije.

„Prvo su govorili kako je potrebno da imamo dan žalosti, ali da vlast to ne može da uradi jer ona mora nekog spolja da sluša. Kada je Vlada to učinila i to na civilizacijski odmeren, ozbiljan i odgovoran način, onda su na to rekli ‘a koga mi to žalimo’. Ako vi nemate, mi imamo koga da žalimo“, dodao je.

Pročitajte još:

Vučić: Ne znam šta je bila ideja, Srbe kao Boga molim da na miran način dobijemo šta nam pripada

Vučić: Ubistvo policajca nije bilo planirano, sumnjamo da je jedan Srbin ubijen nakon što se predao

Vučić o Banjskoj: Srpski organi preduzimaju korake, Radoičić će biti saslušan, nije ranjenPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.