Vučić sa osnovcima iz Žerovnice: Hvala vašim roditeljima što čuvaju otadžbinu u uslovima progona i maltretiranja

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ugostio je ovog jutra u Palati Srbije učenike i nastavnike osnovne škole „Sveti Sava“ u Žerovnici kod Zvečana.

„Mnogo sam srećan što vas vidim ovde u Beogradu“, poručio je Vučić mališanima, navodeći da su oni prethodno obišli „sve svoje institucije – srpske države, Srbije“, manastire Studenicu i Žiču, Hram Svetog Save i druge svetinje.

„Srećan sam što ste mogli da vidite kako nam izgleda hram Svetog Save, ali sam posebno srećan kada znam da smo makar malo mogli da pomognemo našim svetinjama na Kosovu i Metohiji i da učestvujemo u održavanju i obnovi naših svetinja od Visokih Dečana do Banjske“, rekao je.

Osnovcima obećava da će Srbija nastaviti da pomaže Srbima sa Kosova.

„Nastavićemo da, koliko je u gotovo nemogućim uslovima moguće, ulažemo u vaš napredak na Kosovu i Metohiji. Ono što ste me pitali za taj muzički kabinet, računajte da je to rešeno“, kazao je Vučić.

Poručuje da je to „sitnica“, te navodi da je Srbija u prethodnom periodu izgradila tri škole, pet vrtića i obnovila 29 škola.

„Ako bilo šta mislite da možemo da uradimo, a da je to realno, racionalno i moguće, molim vas da to kažete i da to uradimo“, dodao je.

Kaže da je srećan i zbog toga što učenici OŠ Sveti Sava u Žerovnici imaju divne nastavnike i vaspitače.

„Ne samo da vas čuvaju i štite i uče, već vam nedvosmisleno govore kakva je budućnost pred vama, šta je to koliko morate da znate da biste pomogli svojoj zemlji, svojoj Srbiji u budućnosti“.

Ujedno se zahvalio osnovcima zbog toga što „vole svoju zemlj i što će svojim znanjem da doprinesu napretku Srbije“.

Imao je poruku i za roditelje mališana iz Žerovnice.

„Beskrajno sam im zahvalan zbog toga što čuvaju svoju otadžbinu, što brane i štite svoju otažbinu Srbiju, što i u najtežim mogućim uslovima, u uslovima teškog progona, svakodnevnog maltretiranja, znaju da imaju samo jednu zemlju, a to je Srbija“, kazao je Vučić.

„Neka živi naš narod na Kosovu i Metohiji, neka živi Srbija, hvala vam najlepše“, poručio je srpski predsednik na kraju obraćanja, nakon čega su osnovcima podeljeni pokloni.

Poklon – odnosno knjigu „Znameniti Srbi na Kosovu i Metohiji“, dobio je i srpski predsednik.

Jedan od učenika mu se u ime svojih vršnjaka i nastavnika zahvalio na gostoprimstvu, ali i na, kako je kazao „stalnoj podršci koju pruža narodu na KiM“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.