Problemi u snabdevanju strujom na Severu, kvar na dalekovodu, deo Mitrovice od jutros bez el.energije

struja
FOTO: KoSSev

Do velikog kvara na glavnim dalekovodima koji snabdevaju strujom Sever Kosova došlo je jutros oko 4 sata. Bez struje je veći deo gradskog konzumnog područja, tačnije cela desna strana ulice Kralja Petra, ukjlučujući potrošače ulica koji se snabdevaju sa glavne trafostanice Mitrovica I, rekao je za Radio Mitrovica sever Zoran Obradović koordinator službe održavanja mreže za region Mitrovica sever.

Uzrok nestanka električne energije je veći kvar na dalekovodu, ali i prekomerna potrošnja struje zbog pogoršanih vremenskih uslova i naglog zahlađenja. Sve raspoložive ekipe distribucije su na terenu od ranih jutarnjih sati, ali za sada nema informacija kada bi kvar mogao da bude saniran, kaže Obradović.

“Potrošači moraju imati razumevanja za novonastalu situaciju. S obzirom na to da se radi o velikom kvaru, za sada ne mogu da preciziram kada će doći do otklanjanja kvara. Trudimo se da to bude što pre”, navodi.

Tokom noći duvao je pojačan severoistočni vetar i padao sneg u naletima, a temperature su jutros bile oko ili malo ispod nule. Potrošnja struje je samim tim znatno povećanna pa je sve to doprinelo problemima na elektro mreži.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.