Vučić sa Abazovićem u Davosu: Pozvao sam ga da se pridruži Otvorenom Balkanu

FOTO: Laurent Gillieron/Keystone via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem, objavio je Vučić na svom Instagram profilu.

„Odlična prilika da se Dritanom Abazovićem tokom Svetskog ekonomskog foruma razgovaram o bilateralnim pitanjima, ali da ga još jednom pozovem da nam se pridruži na sastanku inicijative Open Balkan na Ohridu“, napisao je Vučić. To je bio prvi susret dvojice zvaničnika od kako je Dritan postao premijer.

Sledeći sastanak regionalne ekonomske inicijative Otvoreni Balkan, čiji deo su Srbija, Albanija i Severna Makedonija, biće održan 7. i 8. juna na Ohridu.

Vučić je jutros, takođe, učestvovao na sesiji „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“, koja je bila zatvorena za javnost.

Naveo je da je imao tešku raspravu o budućnosti Zapadnog Balkana sa evropskim i regionalnim liderima.

Na toj sesiji su učestvovali, pored Vučića i Abazovića, i premijer Kosova Aljbin Kurti, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, predsednica Evropske banke za obnovu i razvoj Olid Reno Baso, predsednik Svetskog ekonomskog foruma Borge Brende, potpredsednica Evropske investicione banke Đelsomina Viljoti, premijer Grčke Kirjakos Micotakis, premijer Hrvatske Andrej Plenković i Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik EU.

N1

Povezane vesti: 

Potpredsednik Švajcarske: Podrška Kosovu za članstvo u SE

Vučić i Kurti na istom panelu Svetskog ekonomskog foruma u DavosuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.