Vučić: Rekonstrukcija puta Jarinje-K.Mitrovica počinje za najkasnije mesec dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će se najkasnije za mesec dana započeti sa radovima na rekonstrukciji i proširenju magistralnog puta Jarinje-Kosovska Mitrovica, dok će u avgustu započeti radovi u bolnicama u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici.

Vučić je danas na ceremoniji povodom početka radova na deonici puta Novi Beograd – Surčin izjavio da je nalog za radove na deonici Jarinje-Mitrovica već izdat, te da su ujedno obezbeđena finansijska sredstva.

Kaže da bi ova deonica trebalo da bude „ogledalo, a ne da nas bude sramota zbog rupa koje tamo imamo“.

„To je velika i važna deonica koja treba da spoji Severnu Mitrovicu, ali rekao bih i najveći deo kosovsko-metohijskih Srba, svih Srba, pa makar da to na takav način kažem – iz Prilužja, Plementine, Babinog Mosta preko Vučitrna, Obilića do Prištine, ali, Boga mi, i za dobar deo Gračanice i okoline Gračanice“, dodao je Vučić.

Ibarska magistrala posebno u delu od Jarinja do Rudara je najopterećeniji putni pravac i zbog loše horizontalne signalizacije može se reći da je i bezbednost umnogome ugrožena. KoSSev je nedavno radio reportažu upravo sa ovog putnog pravca. O tome opširnije u posebnoj vesti.

Predsednik je ujedno govorio i o početku izgradnje bolnica u Gračanici i Kosovskoj Mitrovici – projektima koji se već mesecima najavljuju od strane Beograda, ali i čelnika u institucijama u srpskim sredinama.

Kaže da će se sa radovima, kako u Mitrovici, tako i u Gračanici, početi tokom leta – avgusta meseca.

Inače, zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici danas je opisao kao „neku vrstu kliničkog centra“.

Što se tiče KBC-a u Gračanici, odnosno nekadašnjeg KBC Priština koji je izmešten u Gračanicu, danas kaže da u Gračanici postojeće zdravstvene strukture treba da „budu velika bolnica“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.