Vučić: Plaćamo mnogo toga na KiM, ne zato što svi obavljaju dužnosti, ali želimo da ojačamo zdravstveni sistem

„Mi plaćamo mnogo toga na Kosovu i Metohiji da bismo izdržavali deo ljudi i ne zato što svi obavljaju sve svoje dužnosti, kao što znate. To ćemo nastaviti da radimo i ubuduće“, kazao je predsednik Srbije danas novinarima, na otvaranju Vojno -medicinskog centra „Karaburma“.

Komentarisao je informaciju koju je juče saopštio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đuriću o hitnom prijemu 75 lekara i 200 medicinskih sestara na Kosovu i Metohiji.

„Želimo da ojačamo naš zdravstveni sistem. Posebno želimo da ojačamo naš zdravstveni sistem u Kosovskoj Mitrovici i u Gračanici. Gračanicu da bi pokrivala centralno Kosovo, Kosovsku Mitrovicu da bi pokrivala Sever Kosova i Metohije, ali ćemo to da radimo i u svim drugim srpskim sredinama – od Pasjana do toga da vidimo šta je to što možemo da uradimo u metohijskim selima, pre svega što se tiče ambulanti i plaćanja lekara“.

Kancelarija za KiM pozvala je nezaposlene lekare i medicinske sestre-tehničare da se prijave na konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vreme koji je raspisalo Ministarstvo zdravlja Srbije na teritoriji Kosova.

Poručuju da će na neodređeno vreme, a u skladu sa Naredbom ministra zdravlja Srbije, u KBC Kosovska Mitrovica biti primljeno 45 lekara i 120 medicinskih sestara-tehničara, u ZC Gnjilane 15 lekara i 40 medicinskih sestara-tehničara, u KBC Priština u Gračanici 15 lekara i 40 medicinskih sestara-tehničara.

Konkurs je otvoren do ponedeljka, 27. aprila.

Pročitajte još:

Profesor Ćorac: Što dalje od politizacije, bolji rezultati preventive i rada stručnih timovaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.