Vučić: Radoičić prošao poligraf za Ivanovića, ne i za druge teme

Više od dve godine vi slušate svakoga dana kako je Milan Radoičić ubica, a Vučić je skriveni nalogodavac, a šta ćemo sad? – komentarisao je predsednik Srbije navode prištinskih medija da je ukinut nalog za hapšenje Milana Radoičića, kojeg kosovski pravosudni organi potražuju zbog umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića.

Prištinska Koha javila je danas da je Osnovni sud u Prištini odobrio zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje potpredsednika Srpske liste, Milana Radoičića, s obzirom na to da od trenutka izdavanja istog – avgusta 2020, Radoičić nije priveden pred pravosudne organe.

Nakon što je večeras na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao 100.000 doza ruske vakcine „Sputnik V“, predsednik Srbije prokomentarisao je ove navode.

Kaže da je video vesti u medijima, ali i da nije baš siguran šta je sve tu tačno. Tvrdi da, nikada ne veruje u ono što saopštavaju prištinske vlasti, barem ne dok ne prođe nekoliko dana.

U svakom slučaju, predsednik ukidanje naloga za hapšenje vidi kao potvrdu onoga što je on sam pričao i ranije – da Radoičić nije uključen u ubistvo Olivera Ivanovića.

„Ja sam vam govorio više puta. Više od dve godine vi slušate svakoga dana kako je Milan Radoičić ubica, izvršilac, a Vučić je skriveni nalogodavac, to je sve vreme u podtekstu, a šta ćemo sad?“, upitao je predsednik.

Kaže da je „džaba bilo“ to što je on govorio da je Radoičić nevin, podsetivši da je „prošao poligraf“.

Radoičić prošao poligraf za Ivanovića, ne i za druge teme

Međutim, iako Vučić kaže da je Radoičić prošao poligraf kada je u pitanju umešanost u ubistvo Ivanovića, to nije slučaj i za neke „druge teme“.

„Čovek je pristao, za razliku od nekih drugih, da ide na poligraf, i prošao je poligraf po pitanju ubistva Olivera Ivanovića. Pao je na nekim drugim temama, tako da znate da nije mogao da prevari poligraf“, poručio je Vučić.

Kaže da su srpski organi vlasti „sa sigurnošću znali“ da Radoičić nije učestvovao u ubistvu Ivanovića.

Poručio je da je za sve potrebno da prođe vreme kako bi se otkrila istina, ali i upitao – „i ko će sve to tom čoveku i svima nama da vrati“.

„Jel vi razumete da su oni i predsednika jedne zemlje, kako oni zamišljaju da to funkcioniše, optuživali da je ovako ili onako učestvovao u ubistvu – bolesni ljudi. Kako zamišljate državu, i to državu koja je prilično uspešna, neuporedivo uspešnija od one koju ste vi vodili“.

Na kraju sve ispadne na videlo. Zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju

Presednik se ujedno osvrnuo i na nevenčanu suprugu Olivera Ivanovića, Milenu Popović.

„Nemojte samo da vam govorim kakve je uvrede trpela udovica Olivera Ivanovića. Najstrašnije moguće uvrede – da je učestvovala u ubistvu, da je ne znam šta sve radila. Je l’ neko rekao izvinite? Hoće li neko reći izvinite? Ne, preći će na novu laž, ukoliko sutra. Samo u laži su kratke noge“, kazao je predsednik.

Dodao je da će Priština za mesec dana, tri ili pet meseci morati da saopšti sve ono šta zna i Beograd, bez preciziranja o čemu je konkretno reč.

„Nema tu velike filozofije. Naš je posao da nastavimo da vodimo ozbiljnu istragu, iako je nemoguće voditi je u ovakvim uslovima, gde nemate faktičku vlast na tom delu teritorije, ali svejedno, mi toga ne smemo da se odreknemo“, dodao je Vučić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.