Vučić najavio: U Mađarsku i Grčku bez PCR testa, ubrzo sporazumi i sa Rusijom, Kinom, C.G, Albanijom…

Postignuti su bilateralni sporazumi sa Mađarskom, Grčkom da građani Srbije koji su revakcinisani ne moraju da imaju PCR test kako bi putovali u ove zemlje, niti da borave u karantinu, saopštio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić u „Novom jutru“ na Pink televiziji.

„Nisu vam potrebni PCR testovi, već sertifikat koji ćete da dobijete od države“, rekao je on.

Vučić je najavio da će ubrzo biti zaključeni slični sporazumi i sa drugim zemljama.

„Ići će sporazumi sa Egiptom i Turskom. Dakle, Egipat, Grča, Turska, kao tri najveće destinacije za one koji vole da idu na more, da se kupaju. Sa tim zemljama ćemo imati da vam nisu potrebni PCR testovi, dobijete samo sertifikat od države Srbije koji možete da koristite u svakom trenutku“, kazao je Vučić.

Vučić je najavio pregovore i sa Rusijom i Kinom, kako bi sa ovim zemljama takođe bili postignuti sporazumi o priznavanju sertifikata o vakcinaciji, kao i sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom.

„Sve zemlje u koje 98 odsto naših ljudi ide, govorim o moru kao destinaciji. Postići ćemo sporazum da to prihvate, bez PCR, analiza antitela, bez ičega. Dovoljno je da budete samo revakcinisani, moći ćete da idete sa tim dokumentom u te zemlje uz pasoš, bez ikakvih čekanja, provera, karantina i bilo čega drugog. Gledaćemo da to širimo dalje i postignemo sporazume i sa drugim zemljama“, rekao je Vučić.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.